Mijn nieuwe avontuur, Haarlem rent voor Kenia!

Met mijn deelname aan de Roparun nog vers in het geheugen, waag ik me nu opnieuw aan een avontuur: Haarlem rent voor Kenia! Samen met Walter, Yvonne en 57 andere lopers uit de rest van Nederland, lopen we in 2018 de Unicef Rift Valley Marathon in Kenia. Hoe is dat zo gekomen? Waarom ga ik rennen voor de kids in Kenia? Dat zit zo!

You’ve got mail!

Twee dagen voor vertrek naar Parijs, voor onze deelname aan de Roparun 2017, zag ik in mijn mailbox de nieuwsbrief van Unicef verschijnen. Deze kwam via een vriendin met de tekst: ‘Misschien niet de beste timing zo vlak voor vertrek, maar ik moest deze mail toch echt naar je doorsturen. Veel succes dit weekend!’ Een snelle blik op de nieuwsbrief maakte me duidelijk dat Unicef ervaren marathon lopers zocht voor een unieke marathon in Kenia. Ik dacht, ‘tof, maar daar kijk ik wel naar als ik weer terug ben. Eerst deze happening overleven.’

Suzanne rent de Roparun

Wat een ervaring was dat, de Roparun. Ge-wel-dig! Zo tof dat je met het doen van iets waar je zelf heel gelukkig van wordt -hardlopen- zo veel lol kunt beleven, zo door het stof kunt gaan en zo veel geld kunt ophalen voor een goed doel. Voor mensen die dat zelf niet kunnen. Een ervaring die ik nooit en dan ook nooit meer zal vergeten. Maar toen…

Dat zwarte gat als je thuis komt en je ineens tijd over hebt. Welke uitdaging ga ik nu als hardloper opzoeken? Wat kan hier nog ‘overheen’? En ineens zag ik de nieuwsbrief van Unicef weer in mijn mailbox staan. Toch eens goed kijken…

Kriebels!!

Na het lezen van alle info over de Unicef Rift Valley Marathon Experience 2018 had ik direct de kriebels. Dit is wel heel erg tof!

Eén, je loopt een marathon in Kenia. In een prachtige omgeving. De bakermat van het hardlopen. Het land waar aardig wat toppers in de marathon wereld vandaan komen.

Lornah Kiplagat

Twee, je verblijft in het trainingscentrum van Lornah Kiplagat. Dé Lornah Kiplagat. Houder van meerdere wereldtitels. De wereldtop van hardlopers traint er. Daar loop je dan rond. Dat is een ‘once in a lifetime’ kans!

Én als klapper op de vuurpijl doe je dit samen met 59 andere hardlopers voor een geweldig doel. Je ondersteunt een Unicef project dat Keniaanse kinderen helpt aan een gezonde, kansrijke toekomst. Wauw!

Zal ik het doen, of zal ik het niet doen?

Meteen ook sloeg de twijfel toe. Zou ik me hier wel aan wagen zo direct na de Roparun? 5.000 euro bij elkaar krijgen, dat is niet niks. Dat wordt hard werken en gaat flink tijd kosten. Is dat wel een goed idee?

Hoe mooi het ook klinkt, hardlopen in Kenia, een marathon is niet niks. En deze helemaal niet. Volgens Lornah, kun je zomaar 1,5 uur bij je marathon tijd optellen op dit parcours. Dat betekent pittige omstandigheden. Klimmen en hardlopen op hoogte. Dat is in Nederland nou niet echt gemakkelijk te trainen… Moet ik daar wel aan beginnen?

Uiteindelijk besloot ik me in te schrijven voor de informatie avond. Onder het mom van, ik kan altijd nog beslissen om niet mee te doen.

Count me in!

Nou, dat ging dus niet.. Tijdens de voorlichtingsavond werd ik alleen maar enthousiaster. Wat een unieke kans! Die wilde ik niet missen.

Voorlichtingsavond Unicef

Ineens werden de twijfels uitdagingen. Die EUR 5.000,- dat moet kunnen. Het klinkt als heel veel geld (en dat is het ook!), maar als 100 mensen 50,- euro doneren, ben je er al. Dat klinkt meteen haalbaar.

En het is niet voor het eerst dat ik met dit bijltje heb gehakt. Pas nog voor de Roparun en een paar jaar geleden voor Heel Haarlem Holt. Dit moet kunnen. Waar een wil is, is een weg!

En dat lopen. Ja, het zal zwaar worden, maar de Roparun heb ik overleefd, net als de Zestig van Texel, dan moet ik dit toch ook kunnen! Kortom, nog voordat de laptops op het hoofdkantoor van Unicef in Den Haag open waren voor inschrijving en de presentatie helemaal was afgerond, zat ik op mijn telefoon het inschrijfformulier al in te vullen…

Kan het nog leuker?

Ja dat kan! Twee mensen die ik goed ken en graag mag, doen ook mee! M’n lieve hubbie Walter en één van mijn communicatie partners in crime van Bevrijdingspop Haarlem, Yvonne. Samen gaan we het gewoon doen! 3x EUR 5.000,- = EUR 15.000,-. Daarmee kunnen we één school helpen aan schoon water, wasbakken, gescheiden wc’s en (via voetbal) voorlichting over hygiëne. Zo helpen wij de kids in Kenia.

Haarlem rent voor Kenia! Doneer nu!

Steun SuzanneOh, voor de duidelijkheid we lopen pas in mei 2018, maar je kunt nu al doneren. Graag zelfs! We vinden het namelijk ook niet erg als we meer dan één school bij elkaar kunnen rennen voor Unicef 😉

Alle donaties gaan via de site van Unicef, zodat jij zeker weet dat je gift op de juiste plek terecht komt. De reis en ons verblijf betalen we zelf. Steun je mij? Klik dan nu op de knop hiernaast en je regelt het. Alvast bedankt!!

Je hoort van mij over al onze voorbereidingen. Groetjes!

Suzanne

 

BewarenBewaren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s