Dan toch marathons lopen

De Roparun is net achter de rug, de trainingen voor mijn allereerste marathon (Berlijn 2017) zijn in volle gang en toch heb ik mij nog geen maand geleden al ingeschreven voor mijn volgende marathon. En niet zomaar één. Een marathon georganiseerd door Unicef in de Rift Vallei in Kenia. De bakermat van de langeafstandlopers. Een marathon op 2000 meter hoogte in de ijle lucht, over klei paden, met heel veel keer de Cauberg op het einde. Maar nog belangrijker een marathon verbonden aan een doel. Een doel om kinderen te helpen in Kenia. Ook al loop ik hem pas in mei 2018 ik heb er nu al zin in!

Een marathon rennen

Hardlopen is één ding, een marathon daarentegen is weer een ander ding. Laat staan deze Unicef Rift Valley Marathon! Ik moet mijn eerste marathon immers nog lopen! Dat gebeurt dit jaar september in Berlijn.

unnamedNooit gedacht dat ik dat zou gaan doen. Een marathon rennen. Maar mijn succes bij de Halve van Haarlem vorig jaar én mijn werk bij Run2Day Haarlem en Run2Forty2 wakkerde bij mij het marathonvirus aan.

Berlijn dus. Deze marathon staat bekend om zijn snelle parcours. Vele malen is hier het wereldrecord gelopen. Ook het huidige wereldrecord komt uit Berlijn. Het is uiteraard gelopen door een Keniaan. Ik ga voor een tijd onder de drie uur. Ik ben benieuwd!

Hoe gaaf is het dan dat ik nu al weet dat ik mijn tweede marathon voor het goede doel kan gaan rennen op de plek waar al die snelle Kenianen vandaan komen.

Back to School

2017-03-15-PHOTO-00004114In september dit jaar begin ik aan mijn laatste studiejaar van de deeltijdopleiding Lichamelijke Opvoeding. Ik word gymleraar. Hopelijk houd ik 4 juli 2018 met trots mijn diploma eerstegraads lesbevoegdheid vast. Een diploma waarmee ik in het basis en het voortgezet onderwijs kinderen kan leren beter te bewegen. Zo kunnen zij in hun leven vol deelnemen aan de bewegingsmaatschappij.

Door zelf weer terug in de schoolbanken te zitten en als stagiair rond te lopen op verschillende scholen in Haarlem is het moeilijk voor te stellen, dat veel scholen in Kenia geen sanitaire voorzieningen en geen stromend water hebben. En dat ‘dat’ er juist voor zorgt dat veel kinderen (en vooral jonge meiden) niet naar school gaan of zelfs stoppen met school.

Kan jij het je voorstellen dat wij hier in Nederland scholen hebben zonder stromend water of sanitair? Primaire behoeftes die voor goed onderwijs noodzakelijk zijn. Ik persoonlijk kan mij dat niet voorstellen. Daarentegen kan ik mij wel voorstellen dat kinderen vanwege het ontbreken van deze faciliteiten wegblijven van school. En dus van onderwijs en daarmee een kans op een betere toekomst missen. Hoe mooi is het dan dat je kunt gaan rennen voor een kans op een betere toekomst voor deze kinderen!

Maar… ik kan het niet alleen!

Vol overgave ga ik mij dan ook op dit prachtige avontuur storten. Niet alleen om een marathon te rennen in dit prachtige gebied, maar ook om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen.

Steun Walter

Door dit avontuur aan te gaan, heb ik ja gezegd tegen Unicef om €5000,- sponsorgeld mee te brengen. Eén school helpen aan schoon water, wasbakken, gescheiden toiletten, en voorlichting over hygiëne kost €15.000,-. Daarom ben ik super blij dat ik samen met mijn mede-Haarlemmers Suzanne en Yvonne er voor ga zorgen dat wij samen één school, maar het liefst nog veel meer scholen, gaan helpen. Haarlem rent voor Kenia, want elk kind verdient een geweldige toekomst!

Die marathon rennen doen wij zelf, maar voor dat sponsorgeld hebben wij alle hulp nodig die wij kunnen krijgen. Steun jij ons? Doneer dan via de knop ‘Steun Walter’. Mijn dank is groot!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s