Zo lief! Schilderijtjes voor Kenia

Mijn schilderijtje Haarlem rent voor KeniaVorige week, toen ik een paar dagen in Italië was, kreeg ik een ontzettend lief mailtje. Ik had me voorgenomen mijn mailbox te laten voor wat hij was, maar op deze mail moest ik reageren.

Annego, een dame van onze hardloop-groep de KennemerRunners, had een ontzettend mooi en lief idee om ons Kenia avontuur te steunen. De tranen stonden in mijn ogen toen ik het las.

Als ik haar digitaal een knuffel had kunnen geven, had ik dat ter plekke gedaan. Zo ontroerend hoe mensen ons allemaal op hun eigen manier willen steunen! In deze blog het hele verhaal.

Schilderijtjes voor Kenia

Wat stond er nou in die mail dat me zo ontroerde? Elk jaar organiseren we half september een BBQ met de KennemerRunners. Een soort kick-off voor ons hardloopseizoen zo na de zomervakantie. Heel fijn dat we deze altijd mogen houden in de prachtige tuin van Rob en Annego.

Gastvrouw Annego mailde me dus. Zij schildert al jaren kleine schilderijtjes van landschappen. Geen idee had ik daarvan. En nu bood ze dus aan om deze schilderijtjes te verkopen tijdens de BBQ. Dat had ze tijdens haar verjaardag ook al gedaan. De opbrengst van deze twee avonden zou ze aan ons doneren. SUPER lief!

In de mail vroeg ze of ik en de organisatie van de BBQ dat een goed idee vonden. Natuurlijk! En zo geschiedde. Er ging een mail rond naar alle runners die bij de BBQ aanwezig zouden zijn. Om er voor te zorgen dat iedereen van dit idee wist en ook geld bij zich zou hebben om te kunnen doneren.

Een ware galerij!

Op de betreffende avond, 16 september, was een deel van het huis omgetoverd tot een ware galerij met prachtige kleine schilderwerkjes. Ik had geen idee dat het er zo ontzettend veel zouden zijn. Wow! Het ene kunstwerkje nog mooier dan het andere. Natuurlijk zocht ik meteen een schilderijtje uit. Aan zo’n mooie actie wilde ik zelf ook bijdragen.

Galerij Haarlem Rent voor Kenia

Tijdens het openingswoordje van de BBQ door Rob werd nog even goed uitgelegd wat de bedoeling was. Alle Runners werden van harte uitgenodigd om de werkjes te gaan bekijken en vooral een donatie te doen in het doosje met het labeltje ‘Kenia’ dat erbij stond. Walter en ik waren ontzettend benieuwd naar wat deze actie op zou leveren!

De opbrengst

Opbrengst schilderijtjes Haarlem rent voor KeniaDe volgende avond kwamen we daarachter. Ineens steeg de teller op Walter’s actiepagina met 220 euro! In de veronderstelling dat dit de opbrengst was, waren helemaal blij. Wat een bedrag!

En toen werd het nog mooier. Ook op mijn eigen actiepagina steeg de teller met 220 euro! In totaal was de opbrengst dus maar liefst 440 euro! Wat een superactie!

Dank je wel lieve Annego voor dit geweldige idee en het doneren van je schilderijtjes! En dank aan iedereen die een schilderijtje heeft gekocht. Het geld gaat goed terecht komen. We hopen dat jullie heel lang van jullie kleine kunstwerkjes mogen genieten!

Ons ook steunen?

Heb je ook een leuk idee om ons te steunen? We horen er graag over en staan voor alles open. Laat je vooral inspireren door Annego!

“Gewoon” doneren kan natuurlijk ook 😉 Graag zelfs! Via mijn helpmee pagina komt het geld direct bij Unicef terecht. Elke euro is er eentje op weg naar de EUR 15.000,- voor sanitaire verzieningen voor één school, die ik samen met Walter en Yvonne bij elkaar wil rennen.

BewarenBewaren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s