Statiegeldbonnetjes

statiegeldbonnetjeToen ik me inschreef voor deze marathon wist ik natuurlijk dat -om mee te mogen naar Kenia- ik 5000 euro moest inzamelen voor het project Football for Water. Alleen denk ik dat de adrenaline die op dat moment door mijn lijf gierde vanwege het feit dat dit wel weer een hele bijzondere en mooie marathon zou gaan worden, ervoor zorgde dat ik me niet helemaal realiseerde hoeveel geld dat eigenlijk is. Dat drong pas echt tot me door toen Suzanne, Walter en ik plannen zaten te maken over hoe we het benodigde bedrag bij elkaar zouden krijgen. Met zijn drieën 15.000 euro! En het liefste nog meer. Dat is best wel héél veel geld…

Sensor

Met de gulle bijdrages van familie, vrienden en kennissen komen we al een ongelooflijk eind. Alleen gaan we ons ambitieuze doel hier niet helemaal mee redden. Daarom hebben Suuz, Walt en ik een lijst opgesteld met ideeën voor acties die voor extra donaties moeten gaan zorgen. Sommige al redelijk concreet, andere nog wat minder. Dat is work in progress zeg maar. Op een later moment komen we hier zeker op terug. Maar vanaf dat ‘realisatiemoment’ staat mijn sensor op scherp voor alle mogelijke manieren om geld in te zamelen. En dan blijkt dat je daarbij onverwacht zomaar tegen een mooie mogelijkheid aan kunt lopen…

Lege flessen

Zo deed ik een tijdje geleden boodschappen bij de Albert Heijn. Ineens viel mijn oog op een affiche bij de lege flessen machine met een oproep je statiegeldflessenbonnetje (mooie scrabblewoord:-) te doneren voor de scouting in Haarlem. ‘Hmmm’, dacht ik, ‘als dat voor de scouting in Haarlem kan, kan dat toch zeker ook voor drie enthousiaste hardlopers in Haarlem?’. Dus bedrijfsleider aangesproken en na een leuk gesprek was het geregeld: ook wij mochten een maand met ons doel bij de statiegelddonatiebox (nog zo’n mooi woord) hangen. Top natuurlijk! Bovendien gaf hij me als tip mee ook de andere filialen van Albert Heijn in Haarlem en omstreken te benaderen, aangezien de meesten hetzelfde beleid van ‘maandelijks een nieuwe actie’ voeren. Dat lieten wij ons geen twee keer zeggen!

Op pad

Dus Suuz, Walt en ik gingen op pad. Bij de filialen langs, mailen, bellen, nog meer mailen. Met als prachtige resultaat dat vanaf nu (Albert Heijn Overveen) tot en met juni 2018 (Albert Heijn Grote Houtstraat Haarlem) er steeds ergens in Haarlem (of omstreken) een Albert Heijn is waar mensen hun legeflessenbon kunnen doneren voor onze actie. Zo zijn we al lekker op weg om heel Haarlem te betrekken bij Haarlem rent voor Kenia!

zuil8

Kijk hier voor het complete overzicht van onze ‘statiegeldbonnetjesverzameltour’ (ja, ik ben op dreef..;-). Hier zullen we ook de opbrengst per filiaal op bekend maken.

Woon je niet in Haarlem (of omstreken)?

Baal je nou enorm omdat je niet in (de buurt van) Haarlem woont en toch graag je statiegeldbonnen wilt doneren? Dan deel ik het ontzettend leuke idee van mijn nicht en haar man met jullie: sinds zij hoorden dat ik aan de marathon ging meedoen sparen zij al (de opbrengst van) hun statiegeldbonnen voor mij op. Een mooie manier van doneren waar je relatief weinig van merkt en die stiekem toch nog aardig wat op kan leveren. Want we vertrekken pas over zeven maanden! Doe er mee wat je wilt, het is maar een idee:-) Voor nu: proost!

PS Oh …en ‘gewoon’ doneren kan natuurlijk ook nog steeds. Graag zelfs! Via mijn helpmee pagina komt het geld direct bij Unicef terecht. Elke euro is er eentje op weg naar de 15.000,- euro voor sanitaire voorzieningen voor één school, die ik samen met Walter en Suzanne bij elkaar wil rennen.

 

 

 

One thought on “Statiegeldbonnetjes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s