Core business

m_201710209_Unicef Hardloopclinic Marko koers-174Al een tijdje stond op zondag 29 oktober met grote letters in mijn agenda: DEELNEMERSBIJEENKOMST UNICEF MARATHON. Tijdens deze bijeenkomst gingen we de andere deelnemers aan de Unicef Rift Valley Marathon ontmoeten én kregen we een training van niemand minder dan Marko Koers. Negenvoudig Nederlands kampioen op de 800 en 1500 meter en sinds kort Running ambassador van Unicef. Ik keek er al een tijdje naar uit en vandaag was het dan zover…

Reisgenoten

Suzanne, Walter en ik rijden samen naar het kantoor van Unicef in Den Haag waar de bijeenkomst plaatsvindt. Hoewel wij vroeg zijn, zit een aantal andere enthousiaste deelnemers al geanimeerd met elkaar te kletsen. En langzaam druppelen meer hardlopers binnen. Gek idee dat ik over dik een half jaar met deze groep mensen een week naar Kenia ga. En dat we samen een waanzinnig avontuur gaan beleven. Buiten Suzanne en Walter om, zie ik alleen maar onbekende gezichten. Jong, oud, afgetraind en iets minder afgetraind…een gemêleerd gezelschap zeg maar. Ik ben benieuwd naar onze reisgenoten. Uiteraard heeft Unicef een afwisselend programma samengesteld waarin alle ruimte zit elkaar beter te leren kennen.

Speeddate

En het is erg belangrijk elkaar te leren kennen, hoor ik Marko Koers tijdens zijn inleidende praatje zeggen: ‘De Unicef Rift Valley Marathon wordt één groot avontuur waarbij je conditie het enige houvast is dat je hebt. Voor alle andere elementen van Moeder Natuur hebben we elkaar nodig.’ Met die boodschap goed in mijn oren geknoopt begin ik aan de deelnemersspeeddate. deelnemersbijeenkomst23 (2)Verrassend hoeveel informatie je in een gesprek van drie minuten van een ander kunt krijgen. Ik vind het leuk alle verschillen tussen de deelnemers te horen. Verschillen in motivatie om mee te doen, verschillen in ervaring, verschillen in aanpak van sponsoring. Eén ding hebben we in elk geval wel gemeen en dat is ons enthousiasme en de zin om aan deze marathon mee te doen. Tijdens de Quizzzz die op de speeddate volgt, wordt getest hoeveel we over de anderen te weten zijn gekomen. Deze Quizzzz levert mij als winnaar nog een fijn Unicef hardlooppetje op! Erg blij mee en matcht mooi met het Unicefshirt dat we bij binnenkomst uitgereikt kregen.

deelnemersbijeenkomst12 (2)             deelnemersbijeenkomst20 (2)

Core training

Dan is het gedaan met de rust en mag Marko losgaan met de groep in het Haagse Bos; de achtertuin van Unicef. ‘Om die kilometer hoogteverschil aan het einde van de marathon te halen is meer nodig dan alleen conditie; alle kleine spiertjes moeten getraind worden de komende maanden.’ Marco windt er geen doekjes om. De Unicef Rift Valley Marathon gaat een échte uitdaging worden en daarvoor moeten we gaan trainen. Hard trainen. En niet alleen duurlopen. Nee, boven de benen zit nog een helft die minstens zoveel invloed heeft op de prestatie. En dus moeten we aan de slag met core (romp) stability en krachttraining. Pfff, dat betekent aan de slag met de buikspieren, rugspieren, bilspieren en bekkenbodemspieren. Ik kijk om me heen en zie dat ik niet de enige ben die hier een beetje bedenkelijk bij kijkt. Het zijn niet bepaald mijn favoriete oefeningen. Ik ben niet voor niets gaan hardlopen…

deelnemersbijeenkomst19 (2)

Maar natuurlijk doe ik fanatiek mee met de training van Marko. En zo met zijn allen blijkt het ook nog leuk te zijn aan m’n ‘core’ te werken. Nu nog maar eens bedenken hoe ik dat vol ga houden de komende maanden. Toch een abonnement bij de sportschool? Bootcamplessen gaan volgen? Want Marko hamert anderhalf uur lang zo op het belang van een sterke ‘core’, dat die boodschap goed bij mij is overgekomen! Daar moet aan gewerkt worden.

Tijdens de gezamenlijke lunch merk ik dat er voorzichtig al iets van samenhorigheid in de groep aan het ontstaan is. Ik ken een paar namen, heb er een verhaal bij en de gezichten zijn niet meer zo onbekend als toen ik het gebouw binnen liep. Hoe snel kan dat gaan! Ik kijk alweer uit naar de volgende gezamenlijke activiteit om mijn reisgenoten nog beter te leren kennen. En tot die tijd gaat core stability mijn core business worden. Ik beloof het Marko:-)

deelnemersbijeenkomst13 (2)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s