Daar gaan we! Met een trainingsschema op maat

IMG_1177Hoewel we natuurlijk druk bezig zijn met het bij elkaar sprokkelen van de EUR 15.000,- voor Unicef, voelt het toch nog heel onwerkelijk dat ik op 18 mei 2018 echt aan het rennen zal zijn in Kenia.

Afgelopen zaterdag werd dat ineens een stuk werkelijker. Toen zat ik bij Run2Day in de winkel om de tafel voor mijn intake gesprek met Sam…

Nog maar 5 maanden…

…en dan is het zo ver. Dan zijn we gewoon gestart. Dan zijn Walter, Yvonne en ik gewoon aan het hardlopen in Kenia. Dan zijn de eerste kilometers afgelegd.

Ik kan me er op dit moment echt helemaal niets bij voorstellen. De hoogte, de ijle lucht, het landschap, de temperatuur, de (mogelijk) natte klei waarin we gaan lopen. Het voelt zo ver weg (het is natuurlijk ook niet om de hoek).

Natuurlijk ben ik wel aan het hardlopen, maar echt gericht trainen voor de marathon, dat ben ik nog niet aan het doen. Maar daar gaat vanaf komende week verandering in komen. Dan ga ik aan de slag met mijn trainingsschema. En dat maakt het ineens een stuk ‘echter’. Die 42,2 kilometers moeten echt gelopen gaan worden!

Intake Run2Forty2

Afgelopen zaterdag liep ik met een heel ander gevoel de winkel van Run2Day in Haarlem binnen. Natuurlijk was Walt er aan het werk, maar ik kwam voor mijn intake met Sam. Hij gaat voor ons alle drie een persoonlijk trainingsschema opstellen op weg naar onze marathon in Kenia.

Met al zijn marathon ervaring (hij liep dit jaar alle six majors in één jaar!!) en ervaring in het begeleiden van marathonlopers via Run2Forty2 had ik me geen betere begeleiding kunnen wensen. Superfijn! En spannend! Vanaf maandag gaan we aan de slag. Ik heb er zin in!

Schermafbeelding 2017-12-17 om 14.51.43

Ik weet nu op welke dagen ik ga lopen en dat ik één keer in de week blijf spinnen. Dat de zaterdagen lopen met de KennemerRunners er even bij in zullen schieten voor het hogere doel. Dat ik in Schoorl niet de 30 km ‘mag’ lopen maar wel de 21 km. En dat ik komend jaar voor het eerst de CPC ga lopen in Den Haag. En dat ik eens in de twee weken te vinden zal zijn in de Amsterdamse Waterleidingduinen samen met de andere Run2Forty2 lopers. Joehoe!

Prioriteit op trainen in plaats van fondsen werven!

Dat betekent dat mijn prioriteiten gaan verschuiven. Hoe druk ik de laatste tijd ben geweest met het werven van sponsoring voor de kids in Kenia, zo druk zal ik de komende tijd gaan worden met trainen. De eerste weken zal het nog wel meevallen, maar daarna zullen de duurlopen langer worden en daarmee ook de trainingstijd.

Schermafbeelding 2017-12-17 om 14.48.55

Belangrijk dus dat ik dit jaar nog zo veel mogelijk van het bedrag van EUR 5.000,- bij elkaar ga verzamelen. Ik ben aardig op weg, maar ik hoop echt dat ik op 31 december kan zeggen dat ik de EUR 4.000,- gehaald heb. Simpelweg omdat ik dadelijk gewoon minder tijd heb om fondsen te werven (en dan heb ik het nog helemaal niet over de Bevrijdingspop drukte die vanaf februari ook weer zal losbarsten).

Mocht je denken, ‘ik ga doneren, maar ik heb nog even, want Suuz loopt pas in mei‘, dan heb je gelijk. Klopt als een bus. Maar je zou mij een heeeeeel groot plezier doen en de kids in Kenia een geweldig kerstcadeau geven als je je donatie toch nu al wilt doen.

Als die teller eind dit jaar echt op EUR 4.000,- staat, ga ik met een gerust hart het nieuwe jaar in en weet ik zeker dat het me gaat lukken die laatste 1.000 euros (en wie weet meer) nog bij elkaar te verzamelen. Zelfs met alle trainings- en Bevrijdingspop drukte.

Bij deze dus een oproep. Je voelt hem al 😉 Doe dit jaar nog een kleine, grote, middelgrote, gigantische,  wat jij wil donatie via mijn donatiepagina op de site van Unicef en je bezorgt me een geweldige kerst. Dank! Dank! Dank!

En natuurlijk wens ik je een hele fijne, warme, gezellige kerst en een machtig mooi 2018 met hopelijk voor jou net zo’n mooi avontuur als dat ons te wachten staat!

Suuz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s