Ik voel het nu ook echt!

P6UH%7znQYyeoc+odvUs6AOver nog geen 4 maanden loop ik (en nog 28 andere Nederlanders) in een vallei in Kenia waar de wereldtop op de lange afstand geboren wordt en waar de rest van de wereld komt trainen om een betere hardloper te worden. Niet voor te stellen dat ik daar straks ook ben en ren! Maar het voelde nog zo onwerkelijk, tot vorige week.

Twee weken geleden kreeg ik van Unicef een nieuwsbrief met wat er allemaal nog geregeld moet worden. Er moet nog een visum aangevraagd worden en vergeet ook de vaccinaties niet. Door de dagelijkse gang van zaken, kun je dit soort zaken al snel vergeten. Niet handig natuurlijk en dan wordt het allemaal last minute werk.

In de nieuwsbrief stonden een paar adressen waar je onder andere vaccinaties kunt krijgen. Een daarvan was thuisvaccinatie.nl. Ik had er nog nooit van gehoord, maar klonk meteen erg aantrekkelijk. Een arts komt thuis langs om de nodige vaccinaties te zetten. Op een tijd die jou past. Handig! Snel een afspraak maken voor Suzanne en mijzelf.

Yvx%5k9zR5eD2VjLHAUx6AMaandagavond om 20:00 uur ging de deurbel en stond de arts voor de deur. Hij kwam meteen ter zake. Waar is je gele boekje? Ben je al eerder in Kenia geweest? Wat weet je van de risico’s? De adviezen vlogen om mijn oren. Opeens is het dan heel dichtbij. Vooral als je in één minuut 3 spuiten in je bovenarm krijt. Een spuit voor Gele Koorts, Hepatitis A en B. Dat voel je wel even. De volgende dag overigens meer ;-). Over een paar weken komen ze weer langs voor een vervolg afspraak voor een extra spuit hepatitis B.

Kenia is niet alleen een droom meer, maar ook een werkelijkheid. Ik heb er “kei” veel zin in!

De vaccinaties zijn nu geregeld, het trainen voor de marathon gaat super en de donaties komen nog steeds geregeld binnen. Maar we zijn er nog niet. Ik nog niet en de kinderen in Kenia ook nog niet. Help jij mee? Doneren kan je hier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s