‘Tough Cookie’ marathon wordt ‘Tough Cookie XL’!

Schermafbeelding 2018-04-06 om 16.46.59Over precies 6 weken is het zo ver. Dan gaan we lopen. 42,195km. De grote dag van de Unicef Rift Valley Marathon in Kenia. Dit gaat de zwaarste marathon worden die ik ooit gelopen heb. En meteen ook de marathon waarvoor ik me voor mijn gevoel het slechtst heb kunnen voorbereiden…

Precies 1 maand geleden liep ik namelijk een blessure op. Het gaat de goede kant op, maar ik ben zeker nog geen 100% hersteld. Als dat maar goed gaat komen. Het geeft een extra dimensie aan de ‘Tough Cookie’ marathon zal ik maar zeggen…

Pats! Blessure

Het overkomt me bijna nooit. Bijna nooit. Ik ben één van de gelukkigen die zelden op de reservebank zit vanwege een blessure. Helaas kwam daar een maand geleden toch plotseling verandering in!

Schermafbeelding 2018-04-06 om 16.54.44

Tijdens een training met de KennemerRunners gebeurde het ineens. 8 rondjes van 800 meter op tempo en ineens schiet het in mijn hak, onderbeen… Ik maakte geen misstap. Ik viel niet. Ik verzwikte niks. Ineens een steek aan de achterkant van been, net iets boven mijn hak. En die liep ik er niet meer uit.

Rustig teruggelopen en me omgekleed. Kopje thee gedronken en toen ik opstond, kon ik niet meer normaal lopen. Stijf! En pijnlijk. Mijn eerste gedachte: nee hè, niet nu!

Achillespees?

De volgende dag kon ik nog steeds alleen maar strompelen. Letterlijk. Mijn voet normaal afwikkelen ging niet. Hoe ik het ook probeerde. Het voelde vergelijkbaar met een achillespees blessure die ik jáááaaren geleden heb opgelopen door overbelasting tijdens het duiken. Het zou toch niet?

Meteen begonnen met oefeningen die ik toen ook moest doen. Van sporten was geen sprake meer. Zo lang ik niet normaal kon lopen, zat hardlopen of een avondje op de spinningfiets er ook niet in. Aaargggh…

Geluk bij een ongeluk!

Na twee weken rustig aan doen, de CPC overslaan met pijn in mijn hart en wel weer een klein rondje langzaam en voorzichtig rennen hier en daar, kreeg ik goed nieuws.

Remko, een fysiotherapeut die ook met ons meeloopt in Kenia, bood aan me te helpen. Na een kwartiertje aan de telefoon bleek dat ik zeer waarschijnlijk een slijmbeursontsteking had opgelopen aan mijn Bursa retro-calcánea. Niks aan de hand dus met mijn achillespees!

WhatsApp Image 2018-03-22 at 21.46.22

De vermoedelijke herstelperiode hiervoor is een stuk gunstiger dan voor een achillespees blessure. Van een maand of 3-9 naar een week of 4-6. Pfiew!

Ik loop weer!

Ondertussen gaat het na een maand stukken beter. Ik gok zo’n 80% hersteld. Afgelopen maandag weer een hele rustige 15 km gerend met hier en daar een steekje en lekker los gaan op de spinningfiets gaat ondertussen zo goed als pijnloos. Ik kan je niet zeggen hoe blij ik daarmee ben!

Voor morgen staat er een hele rustige 21 km op het programma. Hopen dat dat goed gaat! Dan kan ik misschien nog een keer een 30 km lopen voordat we naar Kenia gaan.

Het voelt wel alsof ik de kilometers nog in mijn lijf heb zitten, dat scheelt. Zo lang die hak maar meewerkt. Fingers crossed!

Tough Cookie dus echt…

7Goc4cho_400x400Nou wist ik natuurlijk al dat het in Kenia pittig gaat worden. Maar met deze blessure periode komt er voor mijn gevoel nog een schepje bovenop. Dat gaat uitlopen op karakter worden als je het mij vraagt.

Zo lang ik maar kan starten en er vertrouwen in heb dat mijn hak het gaat volhouden die 42 km, zal ik over die finish komen. Tough Cookie of Tough Cookie XL, opeten zal ik em!

Geef jij me een extra zetje?

Steun SuzanneWat me natuurlijk extra gaat motiveren en me gaat helpen volhouden, is een zo hoog mogelijke opbrengst voor Unicef en de kids in Kenia! Je hebt nog 6 weken om me te steunen. Doen dus! Mijn teller staat op EUR 5.872,-. Dat moet toch zeker EUR 6.000,- kunnen worden! Help mee en doneer op mijn eigen Unicef donatie pagina.

Mijn dank is groot!!!

Groetjes, Suzanne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s