Blog

Groepsgevoel

Keniagroep29 personen gaan er met Unicef Nederland naar Kenia om de Rift Valley Marathon Experience te rennen voor het project Football for Water. 29 individuen die met hun hardloophobby de wereld een stukje beter willen maken. Hoe gaaf is dat. Van de 29 ken ik er 2 erg goed. Mijn vrouw Suzanne en vriendin Yvonne. De andere 27 ken ik een stuk minder goed. We zullen in Kenia ongetwijfeld een mooie tijd samen krijgen, maar om elkaar voor de reis beter te leren kennen konden we via Unicef Nederland als groep deelnemen aan twee mooie runs, de Groet uit Schoorl run en de NN CPC Halve Marathon in Den Haag. Continue reading “Groepsgevoel”

Op reis met Haarlem rent voor Kenia

VeilinghamerDat mijn deelname aan de UNICEF Rift Valley Marathon een bijzondere ervaring ging worden, realiseerde ik me meteen toen ik de oproep op internet voorbij zag komen. Maar wat ik me toen echt nog helemaal niet realiseerde, was dat het bij elkaar halen van de 5000 euro aan sponsorgeld zo bijzonder zou zijn. Want wat hebben we mooie reacties en medewerking gekregen de afgelopen maanden. En ook al hebben we alle drie ons streefbedrag gehaald; het houdt maar niet op. Nu kunnen we bijvoorbeeld weer, dankzij een gulle sponsor, iemand op reis sturen! Continue reading “Op reis met Haarlem rent voor Kenia”

De 15.000 euros zijn binnen! En nu? We gaan gewoon door natuurlijk!

Schermafbeelding 2018-02-17 om 12.11.28Ongelofelijk! Echt ongelofelijk! Met nog een kleine drie maanden te gaan voordat we gaan hollen in Kenia, hebben we ons doel al bereikt. Alle drie hebben we de EUR 5.000 die we moesten ophalen om ons startbewijs te verdienen, verzameld. Samen hebben we ruim EUR 15.000,- opgehaald voor Unicef en de kids in Kenia. Eén school kan hiermee voorzien worden van sanitair en drinkwater.

DANK JULLIE WEL voor jullie steun! Echt. Uit de grond van ons hart. Zo bijzonder te ervaren hoe iedereen op zijn eigen manier onze missie ondersteunt en ons helpt. Daar ben ik, net als Walter en Yvonne, echt enorm dankbaar voor.

Maar wat nu?

Continue reading “De 15.000 euros zijn binnen! En nu? We gaan gewoon door natuurlijk!”

Hardloop analyse à la Lara Croft ;)

IMG_1310Dit is het tiende jaar dat ik aan het hardlopen ben, reken ik net uit. Een jubileumjaar dus. Mooi moment om eens naar mijn hardlooptechniek te laten kijken. Alle info helpt op weg naar onze Tough Cookie marathon in Kenia.

Nooit eerder laten doen. En al helemaal niet met bewegingssensoren aan mijn benen in een soort Lara Croft, Tomb Raider-achtige outfit. Je maakt nog es wat mee. Continue reading “Hardloop analyse à la Lara Croft ;)”

Ik voel het nu ook echt!

P6UH%7znQYyeoc+odvUs6AOver nog geen 4 maanden loop ik (en nog 28 andere Nederlanders) in een vallei in Kenia waar de wereldtop op de lange afstand geboren wordt en waar de rest van de wereld komt trainen om een betere hardloper te worden. Niet voor te stellen dat ik daar straks ook ben en ren! Maar het voelde nog zo onwerkelijk, tot vorige week.

Twee weken geleden kreeg ik van Unicef een nieuwsbrief met wat er allemaal nog geregeld moet worden. Er moet nog een visum aangevraagd worden en vergeet ook de vaccinaties niet. Door de dagelijkse gang van zaken, kun je dit soort zaken al snel vergeten. Niet handig natuurlijk en dan wordt het allemaal last minute werk. Continue reading “Ik voel het nu ook echt!”