Yvonne

Van hardlopen geniet ik het allermeeste als ik op mooie locaties kan rennen. In de duinen, op het strand, in het bos, op de eilanden: heerlijk is het! Twee jaar geleden liep ik mijn eerste marathon in een wildpark in het prachtige Zuid-Afrika. In 2018 ga ik voor een marathon terug naar de roots van het langeafstandlopen én terug naar mijn eigen roots: ik ga rennen in mijn geboorteland Kenia!

De eerste vijf jaren van mijn leven heb ik in dit Afrikaanse land gewoond. En ging hier naar de kleuterschool. Een school waar het met de hygiëne prima gesteld was. Dit is helaas niet te zeggen voor vele andere scholen in Kenia. Zo heeft een derde van de scholen geen toiletten en hebben kinderen op de helft van de scholen zelfs geen toegang tot schoon water. Dit leidt ertoe dat kinderen ziek worden, veel lessen missen of zelfs stoppen met school.

Hoe bijzonder vind ik het dat, door deelname aan deze marathon, ik iets kan betekenen voor de kinderen in mijn geboorteland. Aan de UNICEF Rift Valley Marathon Experience, zit namelijk een belangrijk doel verbonden: 5000 euro aan sponsorgeld binnenhalen voor een programma waarmee UNICEF op basisscholen zorgt voor schoon water, wasbakken en gescheiden wc’s voor jongens en meisjes.

Mijn reis naar Kenia betaal ik uiteraard zelf; voor het binnen te halen sponsorbedrag heb ik jullie nodig! Dus steun mij in dit bijzondere avontuur en investeer in de toekomst van de kinderen in Kenia door te doneren via de DONEER button op deze pagina. Alvast heel erg bedankt. Mede namens de kinderen in Kenia.

Groetjes, Yvon